Σελίδες

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας

από: newsit.gr
newsit.gr
Παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας, με σύνθημα   «Είμαστε Όλοι Έλληνες Τώρα», οργανώνεται σήμερα έξω από πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, ακόμη και στην Αθήνα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Με πλακάτ στα χέρια που γραφουν «je suis grec aussi» περίπου 20 Γάλλοι οι οποίοι ζουν στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία τους. 


Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Με το ίδιο σύνθημα, «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.

Το κάλεσμα γίνεται διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι 

-«ο Ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας.
-Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. 
-Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη, κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών του ιστότοπου 

international. democraciarealya.es, ενώ η λίστα με τις πόλεις που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/events/300173683376937/.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την Ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου