Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Στο κενό η μήνυση της Ζωής (Κωνσταντοπούλου) κατά έντιμης δικαστή



Αλήθεια
ο "Ιός" τι δουλειά είχε 
στην αίθουσα...;

Στις 12-7-2011, το πρωί στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά όπου παίχθηκε μία πράξη του δράματος της αντιδικίας μεταξύ της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της εφέτη- δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη. Ποια είναι η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν. Για τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη ακούσαμε για πρώτη φορά μετά το... κατάπτυστο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 5-12-2010 και στη συνέχεια μάθαμε  ποια είναι η δικαστής αυτή  που στοχοποιήθηκε από τους δήθεν αντιναζιστές  ως ναζίστρια και αντισημίτρια  και καταγγέλθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως δήθεν διαχειρίστρια του ανώνυμου ιστότοπου«Ζητείται Ελπίδα», χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί η άρση του απορρήτου του ιστολογίου. Επίσης από την Ελευθεροτυπία μάθαμε ότι η δικαστής, ο αδελφός της και ο σύζυγος της παραπέμπονταν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση της δικηγόρου την οποία είχαν καταμηνύσει για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη για την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαλλάχθηκε με εισαγγελική διάταξη λόγω ελλείψεως δόλου.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων, εκτός από τους μάρτυρες τους, είχαν προσέλθει συνάδελφοι της δικαστή ακόμη και από τα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και δικηγόροι, που δήλωναν εμφανώς την εκτίμηση και το σεβασμό τους προς το πρόσωπό της.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος προσκόμισε στο δικαστήριο εκτυπώσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονταν σε σχετικά δημοσιεύματα με την ενημέρωση για τη δίκη και δήλωσε ότι η δικαστής υποκινεί τους μπλόγκερ να αρθρογραφούν εναντίον της, με σκοπό τον επηρεασμό του δικαστηρίου. Μάλιστα έκανε ευθεία επίθεση κατά των χρηστών του διαδικτύου και των προσώπων ειδικά που ενημερώνουν για τη δίκη και έδειξε φανερά ενοχλημένη για το περιεχόμενο και την προέλευση της ενημέρωσης. Επίσης είπε εκφραζόμενη προσβλητικά και απαξιωτικά για τη δικαστή Μαριάνθη Παγουτέλη, ότι το γεγονός ότι οι συνάδελφοί της από τις άλλες έδρες έρχονται να χαιρετήσουν την κατηγορούμενη, χαρακτηρίζει την ίδια…. ;;;

Οι δικηγόροι της δικαστή αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν να καταχωρηθεί στα πρακτικά η παραπάνω δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα της εντολέα τους και αναφέροντας ότι όλα αυτά είναι ψευδή και δεν αποδεικνύονται από κανένα στοιχείο και ότι το διαδίκτυο απέκτησε ενδιαφέρον για την παρούσα υπόθεση λόγω του δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας που ήταν ολοφάνερα παράνομο, αντιδεοντολογικό και πέρα από κάθε δημοσιογραφική ηθική και ότι η δικαστής δεν ρωτήθηκε καν από το δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά για την ακρίβεια των καταγγελλομένων από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας παραπομπής τους, που είχαν υποβάλει από την προηγούμενη συνεδρίαση, γιατί πέραν των αμέτρητων ακυροτήτων, νομικών και ουσιαστικών αντιφάσεων και παρανομιών που είχε το παραπεμπτικό βούλευμα, αυτό επιδόθηκε κατά παράδοξο τρόπο και λόγω προφανούς παραδρομής του Εισαγγελέα Πειραιά κ. Προβατάρη, εξ αιτίας της υπέρμετρης βιασύνης του, στους κατηγορουμένους και μάλιστα πριν γίνει αμετάκλητο, δηλαδή πριν περάσει η προθεσμία για άσκηση εφέσεως, με αποτέλεσμα η επίδοση του να είναι άκυρη και λόγω αυτού να έχουν παραγραφεί τα φερόμενα αδικήματα των κατηγορουμένων. Επίσης οι δικηγόροι των κατηγορουμένων είχαν από την αρχή δηλώσει ότι επιμένουν στη νομική ακυρότητα της διαδικασίας και δεν θα εισέλθουν στην ουσία της υπόθεσης, γιατί
  από την απλή και μόνο ανάγνωση του παραπεμπτικού βουλεύματος γίνεται εμφανές και αυταπόδεικτο ότι δεν υπάρχει ουσία και ότι η κατηγορία είναι εντελώς έωλη και νομικά και ουσιαστικά ανύπαρκτη και έγινε μόνο και μόνο για το διασυρμό της δικαστή!!
Ο Εισαγγελέας Χρήστος Κουμπής πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση χωρίς όμως να αιτιολογήσει την πρότασή του, πράγμα το οποίο η δικηγόρος κα Ζερβομπεάκου επισήμανε έντονα, ζητώντας να διευκρινίσει τους λόγους της απόρριψης της ένστασης και μάλιστα κατά παράβαση του νόμου και αντίθετα στην πάγια μέχρι τώρα νομολογία. Το λόγο πήρε και ο δικηγόρος κ. Καραμήτσας απαντώντας στα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά υπονοούμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στην παραγραφή για να ευνοηθεί δήθεν η δικαστής από τους συναδέλφους της, και είπε ότι: "...εδώ έχουμε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας αφού από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ξεκάθαρα
  σε ποιούς οφείλεται η καθυστερημένη επεξεργασία της δικογραφίας, αλλά κυρίως ότι η παραγραφή δεν επήλθε από την καθυστέρηση αυτή αλλά επήλθε από την εσπευσμένη επίδοση του βουλεύματος που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα κ. Προβατάρη, πριν παρέλθει η προθεσμία για άσκηση της έφεσης.
Μετά από αυτά το Δικαστήριο αποσύρθηκε για διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας η εξ αριστερών δικαστής κ. Ουρανία Κουζέλη εθεάθη να περιφέρεται στους διαδρόμους με το κινητό της τηλέφωνο σε λειτουργία και να διέρχεται από σημείο του διαδρόμου, όπου λίγο πριν από αυτή είχε εμφανιστεί να διέρχεται και ο κ. Κωνσταντόπουλος και να επιστρέφει στο δωμάτιο διασκέψεων του δικαστηρίου, προσποιούμενη εμφανώς ταραγμένη, ενώπιον όσων την είδαν, ότι έψαχνε δήθεν να βρει την ...πόρτα... του συγκεκριμένου δωματίου, στο οποίο φυσικά είχε επανειλημμένως εισέλθει από την έναρξη της δίκης αυτής και κατά τη διάρκεια και των προηγούμενων συνεδριάσεων του Δικαστηρίου...
Το Δικαστήριο επέστρεψε και εκφώνησε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία κατά πλειοψηφία ( δηλαδή ο Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου και ο εκ δεξιών δικαστής κ. Λουκάς Μόρφης) έκρινε ότι όντως η διαδικασία παραπομπής ήταν άκυρη και κατόπιν αυτού έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής. Η εξ αριστερών όμως δικαστής κ. Ουρανία Κουζέλη, μειοψήφισε υπέρ της απόρριψης της ένστασης των κατηγορουμένων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε μετά από αυτά, φανερά χολωμένη και με απειλητικό ύφος να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί αυτεπάγγελτα αν διαπράχθηκαν από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά την επεξεργασία της δικογραφίας ποινικά αδικήματα και ποια. Το αίτημα της αυτό μετά από απορριπτική πρόταση του Εισαγγελέα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Τέλος με έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι στο ακροατήριο εθεάθη να κάθεται μόνος στα έδρανα και να κρατά σημειώσεις ο μέχρι σήμερα εξαφανισμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς που έκανε το κατάπτυστο δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία, σε βάρος της δικαστή και παρά την κατακραυγή του από τους χρήστες του διαδικτύου, απαξίωσε να απαντήσει  επί των τεθέντων σ’ αυτόν, από τους μπλόγκερ καυτών ερωτημάτων.

Πάντως εμείς εδώ είμαστε και σε αναμονή... γιατί ήδη έχουμε καταλάβει με ποιανού μέρος είναι το δίκιο...

Ο δημοσιογράφος αυτός παρά το ότι ρωτήθηκε από το δικηγόρο κ. Καραμήτσα ποιός είναι και γιατί κρατά σημειώσεις, απέκρυψε την ταυτότητά του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα τολμήσει ο εν λόγω αρθρογράφος του Ιού της Ελευθεροτυπίας να ρίξει κι άλλη λάσπη κατά της δικαστή ή να προβεί σε νέα επίθεση κατά των χρηστών του διαδικτύου, και... να έχει ήδη πάρει το μάθημά του.

Αναρτήθηκε από petraskandalou.blogspot.com





Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Aνοικτή επιστολή στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης: Τρεις ανώτατοι τέως και νυν εισαγγελείς του Κράτους είναι κόντρα στο νόμο!!.

http://kataggelies.weebly.com/

Κύριε Υπουργέ,
Ελπίζοντας ότι η ανάθεση στα χέρια σας της τύχης του τόσο ταλαιπωρημένου Υπουργείου Δικαιοσύνης θα αποβεί προς όφελος του θεσμού της τρίτης συνταγματικής εξουσίας, που είναι και ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας μας και που πλέον έχει πλήρως απαξιωθεί και καταρρακωθεί στα μάτια του κόσμου, σας θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα και ζητούμε να δώσετε δείγμα γραφής για να επανακτήσουν οι πολίτες τη χαμένη τους εμπιστοσύνη στην κατ' επίφαση μόνον, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη...
Σε αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε στην αίθουσα "Παναγή Τσαλδάρη" στη Βουλή με θέμα τις απειλές κατά των εφήβων, μεταξύ άλλων εμπειρογνωμόνων ήταν παρών και πήρε το λόγο ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρoνικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος αποτεινόμενος στους βουλευτές είπε ότι "στην Ελλάδα η απειλή μέσω διαδικτύου δεν μπορεί να διερευνηθεί, επειδή δεν το επιτρέπει η νομοθεσία"!
Αναφέρθηκε δε, κατηγορηματικά στις τρεις γνωμοδοτήσεις των ανά περίοδο εισαγγελέων του Αρείου Πάγου -με τελευταία στις 2 Ιουνίου- (δηλαδή του τέως Σανιδά, του νυν Τέντε και του νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη), σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου, και είπε ότι αυτές εγγράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων των πάροχων εταιρειών, αφού
«Το Διαδίκτυο έχει καταστεί όλο απόρρητο από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Ο αστυνομικός μπορεί να κάνει άρση απορρήτου μονάχα για εκβίαση, ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία και οργανωμένα εγκλήματα. Όλα τα άλλα είναι απέξω. Οι απατεώνες κάνουν πάρτυ αυτή την στιγμή».


Μετά από αυτό το "άδειασμα" στην ουσία, του κ. Σφακιανάκη, προς τους Ανώτατους αυτούς Εισαγγελείς του Κράτους μας, για τους οποίους σχεδόν ευθέως είπε ότι παρανομούν, κ. Υπουργέ αναμένουμε τη δική σας παρέμβαση, τουλάχιστον για τον έλεγχο των ανωτάτων αυτών λειτουργών, που ενώ είναι ορκισμένοι να τηρούν και να εφαρμόζουν τους νόμους της πατρίδας μας, άγνωστο για ποιούς σκοπούς και προς εξυπηρέτηση ποίων, εξέδωσαν τις παράνομες αυτές γνωμοδοτήσεις τους, που προκάλεσαν την κατακραυγή όλων των ενεργών χρηστών του διαδικτύου αλλά και όλων των πολιτών αυτού του κράτους που για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τις υπόνοιες τους ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί κατά παραγγελία και ανάλογα με το ποιούς "βολεύει" κάθε φορά!
Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ζήτησε με επίταση αλλαγές στη νομοθεσία, που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση αν όχι των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης, τουλάχιστον των απειλών κατά της ζωής, ή της σεξουαλικής αξιοπρέπειας των πολιτών, με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όποτε χρειαστεί, καθώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα απαγορεύεται!!
Το ότι αυτό ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ως έγκριτος νομικός και ο ίδιος! Όμως γιατί οι Εισαγγελείς παρά την απαγόρευση εξέδωσαν τις γνωμοδοτήσεις τους αυτές, πιστεύουμε ότι δεν το γνωρίζετε και ότι θα πρέπει να το ερευνήσετε...
Αν αλλάξει ο νόμος τότε το ξανασυζητάμε...
Σήμερα όμως όλοι, νομικοί και μη νομικοί, γνωρίζουν καλά ότι ο νόμος ισχύει και έχει εγκυροποιηθεί περισσότερο μετά το ν. 3917/2011 με τον οποίο κυρώθηκε η οδηγία 2008/24/ΕΚ!
Αντί να επιχειρείτε να θεσπίσετε αδίκημα "Περιύβρισης Δικαστηρίου" όπως φημολογείται για να προστατέψετε ακόμη και τους δικαστές που έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, θα είναι καλύτερο πρώτα να
Μην επιτρέπετε στους Εισαγγελείς του Κράτους να παρανομούν! Κι αν δεν μπορείτε να τους αλλάξετε, τουλάχιστον ελέγξτε τους, γιατί σήμερα είναι contra στο νόμο!!!
Για να επουλωθεί κάπως, η πληγωμένη τιμή της Δικαιοσύνης αυτής της Χώρας!!
Οι θεσμοί δεν προστατεύονται με τη θέσπιση χουντικών διατάξεων, αλλά με την έμπρακτη ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας τους !